Търсене

Търсене

Your Cart

No products in the cart.

“Градообитатели” – един проект с кауза за облагородяване на сивите градски пространства

На 17.04.2023 г. стартира каузата “Градообитателипроект създаден и иницииран от Сдружение “Българско Графити Училище”, награден от Вестник „КАПИТАЛ“, и с удоволствие подкрепен от нас, защото наша мисия е да създаваме и активно да насърчаваме изграждането на красива цветна градска среда.  

 

 

Проектът е свързан с облагородяването на градските пространства, и по-конкретно – създаване на красиви арт графити стенописи върху електроразпределителни трафопостове, разположени на територията на град Варна. За изрисуването им сдружението е привлякло както опитни артисти, така и начинаещи, които имат желание да се научат да боравят със съвременни техники на рисуване. 

Каузата е дългосрочна и при наличието на достатъчно ресурси е планирано да продължи и през 2024 г. Идеята е не само да бъде утвърден добрият пример като се установят легални места за рисуване, но и да се реши проблемът с визията на сивите и издраскани стени като се трансформират в красиви цветни платна.

 

 

 

С тази инициатива сдружение “Българско Графити Училище” иска да докаже, че съвременното изкуство може да бъде красиво и разбираемо за обществото, придавайки устойчива промяна в градската среда, в полза на местната и национална общност. 

  • Previous

    Обява за инвестиционно предложение, 15/05/2023

  • Next

    „Мурсала“ е цветът на 2023
    година