Търсене

Търсене

Your Cart

No products in the cart.

Нов художествен проект на Video.SCKRE и фондация Visionary оживя на фасадата на 126 ОУ “Петко Ю. Тодоров”

Мащабният стенопис е част от комуникацията на високотехнологичния проект PROGENY, изследващ иновативна технология, базирана на сапунения мехур, която може да замени отровните елементи в електрониката и да извършва проводимост, основана на водата като чист природен елемент. 

За реализацията на проекта по покана на фондация Visionary в средата на месец август в страната ни гостуваха артистите Юлия Хайниш & Фредерик Зонтаг, или още познати като Video.SCKRE.

Като партньор в проекта с предоставяне на цветни бои се включихме и ние, тъй като активно подкрепяме стойностното градското изкуство като начин за вдъхване на цветове и красота в сивите пространства – от една страна, и като носител на послания, които по-достъпен начин достигат до хората, от друга.

В рамките на 5 дни двойката нарисува своята творба “Взаимовръзки”, която изобразява печатна платка с вплетени около нея елементи от флората и фауната, сравнявайки функциите на платката с природния цикъл и еволюцията. Цветовата схема се разгръща в прекрасни естествени зелените нюанси, познати от цвета на платката, като същевременно по естествен път се вписва в контекста на сградата и заобикалящата я растителност в публичната среда. 

Не случайно за платно на проекта фондация Visionary избира фасадата на училище. 

“Вярваме, че носителите на промяната са представителите на новото поколение, и именно достигайки до деца и подрастващи чрез художественото произведение ще можем по интригуващ и впечатляващ начин да въведем вниманието им към нуждата за опазване на околната среда и изграждане на устойчива взаимовръзка между човек и природа.” 

 

Снимки: Михаела Драганова

 

 


 

Фондация Visionary е основана през 2017 г. и е продуцент на висококачествени визуални проекти в градска среда. Основната цел на фондацията е да представя съвременни визуални артисти чрез художествени градски намеси, изложби, колаборации, пърформанси и други, като желаният резултат е повишаване естетическия усет за облик на уличното изкуство сред масовата аудитория и насочване на вниманието ѝ към него.

  • Previous

    Announcement

  • Next

    Обява за инвестиционно предложение, 28/09/2023