Търсене

Търсене

Your Cart

No products in the cart.

Подлез в София се превърна в отворена галерия за съвременно градско изкуство

Пореден мащабен стенописен проект с наша подкрепа бе изпълнен в София в края на месец август. Инициатор на проект “Сезони” бе фондация Visionary, която събра 12 талантливи художници от 6 различни държави за реализацията му. 

 

За място бе избран подлезът на бул. България и бул. Т. Каблешков. В продължение на 10 дни на площ от над 400 кв.м. артистите изрисуваха серия от платна, обединени от темата “Сезони”, и изпълниха пространството с ярки цветове и сюжети. 

Основна цел на проекта е творбите да привлекат вниманието на гостите и жителите на столицата върху все по-осезаемия проблем с климата, да насочат общественото внимание към опазването на околната среда с фокус върху последиците от човешката дейност – климатичните промени и загубата на характерните за България четири сезона. 

“Изправени сме пред екологична катастрофа, ако човечеството не вземе мерки за отпечатъка, който оставя след своята дейност, икономика и пребиваване. Пряк резултат на климатичните изменения е загубата на характерните за нашите географски ширини 4 сезона.” 

Снимки: Михаела Драганова

 

 


 

Фондация Visionary е основана през 2017 г. и е продуцент на висококачествени визуални проекти в градска среда. Основната цел на фондацията е да представя съвременни визуални артисти чрез художествени градски намеси, изложби, колаборации, пърформанси и други, като желаният резултат е повишаване естетическия усет за облик на уличното изкуство сред масовата аудитория и насочване на вниманието ѝ към него.

  • Previous

    Нов художествен проект на Video.SCKRE и фондация Visionary оживя на фасадата на 126 ОУ "Петко Ю. Тодоров"

  • Next

    Обява за инвестиционно предложение, 15/05/2023